Românca a cedat în fața tinerei jucătoare cehe Denisa Allertova (poziția a 74-a WTA), cu scorul de 6-4, 6-3, în „sferturi”. Halep a acuzat încă de la startul acestei întreceri că este afectată de umiditatea abundentă de la Guangzhou, dar asta n-a impiedicat-o și pe Allertova, care a obţinut astfel prima victorie într-un meci cu o jucătoare din Top 10 WTA.

Statistica de la finalul meciului a fost una devastatoare pentru cea mai bună sportivă din România, în care Simona a câștigat una din trei mingi. Tot în „sferturi”, și tot la Guangzhou, deținătoarea trofeului, Monica Niculescu (49 WTA), a cedat clar în fața belgiencei Yanina Wickmayer, (56 mondial), cu scorul de 6-2, 6-2.

Begu luptă pentru semifinale la Seul

Dacă în China româncele au fost eliminate, în Coreea de Sud, a doua rachetă a țării, Irina Begu (29 WTA), s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Seul, după ce a câștigat în trei seturi jocul cu slovena Polona Hercog (60 WTA), cu 6-2, 6-7 (8), 6-2. Mai departe, Begu o va înfrunta, în premieră, pe suedeza Johanna Larsson (62 WTA).