Halaicu, de la staţia de captare a apei, la moşia de pe malul lacului Mogoşoaia. POVESTEA UNEI FOTOGRAFII

Halaicu, de la staţia de captare a apei, la moşia de pe malul lacului Mogoşoaia. POVESTEA UNEI FOTOGRAFII

Crin Halaicu (PNL) devenea, în urma alegerilor locale din februarie 1992, primarul general al Bucureştiului, cea mai importantă demnitate deţinută de un reprezentant al opoziţiei după decembrie 1989. În această calitate se afla în iulie 1994 în vizită de lucru la staţia de captare şi tratare a apei din zona Crivna.

Relansarea lucrărilor la acest obiectiv precum şi construirea în proporţie de 70% a apeductului Nord au fost unele dintre cele mai importante realizări ale mandatului său, care s-a încheiat în iunie 1996.

După alegerile locale din acel an, Crin Halaicu s-a retras din viaţa publică şi s-a dedicate afacerilor, umplându-se de bani. Dacă înainte de a deveni primar avea o firmă care se ocupa cu închirierea de spaţii comerciale, la care a renunţat, în timpul mandatului a înfiinţat o societate de asigurări. În trei luni a câştigat, după propriile mărturisiri, nu mai puţin de trei milioane de dolari.

Când nu a mai fost edilul Capitalei, s-a apucat de imobiliare şi construcţii. A cumpărat trei apartamente nefinisate pe un palier de bloc in centrul Bucureştiului şi a făcut din ele unul de lux pe care l-a vândut cu 2.000 de dolari metrul pătrat, rămânând cu altă grămadă de bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Două viziuni şi multe milioane

Halaicu spunea, în urmă cu câţiva ani, că a avut două viziuni, „una legata de locuinţele de lux, a doua de vechile case care pot fi restaurate“. A cumpărat conacul Donescu de la Izvorani, care „era o ruină frumoasă”, l-a refăcut şi l-a dat pe două milioane de euro. A jucat şi pe bursă. 

Acum caută cumpărător pentru „palatul” şi moşia de pe malul lacului Mogoşoaia, situată între străzile Crinului şi Halaicului. „Palatul” are 16 camere, iar pe cei 12.000 mp se mai găsesc două piscine, un teren de tenis cu nocturnă, două foişoare, o casă pentru angajaţi, dependinţe şi un ponton. Tot domeniul este evaluat la şase milioane de euro.

A fost căsătorit de două ori, ultima oară divorţând în 2010. Cu prima soţie are un fiu, iar din a doua căsnicie, un băiat şi o fată. „Oamenii evoluează şi averile o dată cu ei”, este concluzia la care a ajuns Crin Halaicu, acum în vârstă de 65 de ani.​