Hackeri ploieşteni prinşi de FBI. Vezi câţi bani au furat din conturile a zeci de mii de americani

Trei hackeri din Ploieşti au fost filaţi vreme de patru ani de către ofiţeri FBI care au reuşit să obţină suficient de multe probe împotriva românilor pentru a cere extrădarea lor în SUA sub acuzaţia că, în perioada 2011-2014, au spart peste 36 de mii de conturi bancare ce aparţineau unor cetăţeni americani, sustrâgând nu mai puţin de 18 milioane de dolari. Doi dintre români au fost déjà extrădaţi şi urmează să fie judecaţi în Georgia. FBI-ul suflă şi în ceafa celui de-al treilea.

18 milioane de dolari. La atât se ridică, potrivit observator.tv, prejudiciul uriaş adus unui număr de 36.000 de americană care s-au trezit peste noapte cu conturile goale. Cei care şi-au pus semnătura pe lovitura demnă deun scenario de film sunt trei români din Ploieşti, hackeri pentru prinderea cărora ofiţeri ai FBI au avut ceva de furcă.

Înarmaţi cu mai multe cartele prepay cu ajutorul cărora au creat o reţea de call center care imita roboţii băncilor cărora le puseseră gând rău, ploieştenii operau după o reţetă relative simplă. Îşi sunau victimele, clienţi ai băncii respective şi, sub pretextul că au fost identificate anumite probleme în ceea ce priveşte conturile lor bancare, le cereau informaţii personale sau bancare (date despre card sau asigurare socială).

Imediat ce primeau informaţiile cu pricina, hackerii se puneau pe treabă. Le goleau conturile, iar mai apoi vindeau informaţiile pe piaţa neagră. "Şoarecii de calculator", cum sunt denumiţi de ofiţerii specializaţi în fraude cibernetice, acţionează mai mult în Statele Unite. Acolo cardurile nu au un cip, doar o banda magnetică şi un pin care se poate afla cu uşurinţă prin softurile create de hackeri. Ofiţerii FBI i-au urmărit pe români în ultimii patru ani, iar acum au dovezi solide asupra lor. Doi dintre ei au fost deja extrădaţi pentru a fi judecaţi în Georgia, iar al treilea este în curs de extrădare.Românii vor fi cercetaţi după legile de peste ocean..