Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul va premia elevii distinși la concursul NASA Ames Space Settlement
Guvernul va premia elevii distinși la concursul NASA Ames Space Settlement

Guvernul va premia elevii distinși la concursul NASA Ames Space Settlement

Guvernul a decis astăzi, printr-o hotărâre, premierea elevilor care au obţinut distincţii individual sau în echipă la ediţia din acest an a competiţiei NASA Ames Space Settlement Contest.

Guvernul a decis astăzi, printr-o hotărâre, premierea elevilor care au obţinut distincţii individual sau în echipă la ediţia din acest an a competiţiei NASA Ames Space Settlement Contest. Valoarea premiilor a fost stabilită în funcţie de premiul obţinut de fiecare elev, astfel: "premiul I – 1.300 de lei; premiul II – 850 de lei, premiul III – 440 de lei".

Participanţii români la competiţia NASA Ames Space Settlement Contest 2015 au obţinut individual şi/ sau în cadrul echipelor 140 de distincţii. Dintre acestea, elevii români au obţinut 15 premii I, 64 de premii II şi 21 de premii III. În 2015, la această competiţie internaţională s-au înscris 994 de proiecte elaborate de 3.007 elevi coordonaţi de 380 de profesori provenind din 21 de ţări. Echipe din România au participat la această competiţie începând cu anul 2003, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernul.

Fondurile necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul Ministerului Educaţiei.

Competiţia NASA Ames Space Settlement Contest este organizată începând din 1994, având ca obiectiv elaborarea proiectului unei staţii spaţiale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: