Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul României confirmă. Nu este coronavirus!
Guvernul României confirmă. Nu este coronavirus!

Guvernul României confirmă. Nu este coronavirus!

Potrivit unui buletin de presă dat de Guvernul României sâmbătă seara, rezultatele privind pacientul din Gorj bănuit de infectare cu coronavirus s-au dovedit a fi negative. El este considerat vindecat, urmând a fi externat. 

 

„Pacientul din Gorj care este internat la Institutul Național de Boli Infecțioase prof. Dr. Matei Balș a fost retestat pentru noul coronavirus în cursul acestei zile. Rezultatul testului este negativ. Urmare a acestui rezultat, pacientul este considerat vindecat și poate fi externat.

Amintim că testarea de astăzi este a doua care are rezultat negativ, primul test care a arătat că bărbatul nu mai este purtător al virusului fiind făcut ieri, 28 februarie.

Bărbatul a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 (coronavirus) în data de 26 februarie.

Familia bărbatului rămâne în continuare în izolare la domiciliu până la împlinirea perioadei de incubație a virusului, de 14 zile. Până astăzi, 29 februarie, la nivel național, în 3 dintre cele 5 centre de testare, au fost analizate probe de la 351 de persoane pentru care existau suspiciuni că ar fi putut contracta virusul COVID-19 (coronavirus).

Analizele au fost efectuate în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca. Dintre acestea, după cum am făcut public deja până la acest moment, 3 au ieșit pozitive. Restul de 348 fiind negative”, se precizează în comunicatul Guvernului.