Evenimentul ZileiPoliticaGuvernul recordurilor negative. Voiculescu, Bode și Turcan – actori cusuți cu ață albă

Guvernul recordurilor negative. Voiculescu, Bode și Turcan – actori cusuți cu ață albă

Guvernul recordurilor negative. Voiculescu, Bode și Turcan – actori cusuți cu ață albă
Chin și corvoadă este viața parlamentară pentru cei din Guvern. Actualul Guvern pare că se pregăteşte intens pentru a participa la Olimpiada de la Tokyo, altfel nu se înţelege de ce ”reuşeşte” să bată record după record. Cei mai mulți dintre ei se comportă ca și cum nu sunt acolo, susțin unii parlamentari.

Mirela Furtună, secretar de stat în Comisia pentru politică externă, afirmă că “am ajuns să ne fie greu să le ţinem cont, record al cursului euro/leu, record al datoriei publice, record de pacienţi la ATI, record al inflaţiei la alimentele de bază etc.

Din nefericire, aceste recorduri afectează în principal persoanele cu venituri reduse, cărora actuala coaliţie a refuzat să le mărească pensiile sau salariul minim, încâlcându-şi propriile legi şi promisiuni electorale”.

25.000 de euro datorie/român 

Executivul a îndatorat fiecare român cu 25.000 de euro, iar datoria publică a ajuns deja la 47,8% din PIB în numai un an de guvernare, un adevărat ”record”, potrivit deputatei PSD. 

“Actuala coaliţie, prin măsurile bugetar-fiscale, a reuşit să ducă euro la aproape 5 lei, ceea ce se traduce prin creşterea costurilor pentru servicii, care se adaugă creşterii costului la energia electrică pentru populaţie.

De asemenea, alimentele de bază s-au scumpit foarte mult. Uleiul, fasolea, cartofii, fructele, făina au preţuri, în medie, mai mari cu 7%, dar veniturile au stagnat sau chiar au scăzut.

Peste toate acestea avem şi un nou record de pacienţi la ATI, peste 1.400, în condiţiile în care autorităţile se comportă haotic.

Mai nou, au introdus şi măsura închiderii magazinelor la ora 18.00, în anumite cazuri, ceea ce va duce la creşterea aglomeraţiei. Nu o spun numai eu, ci chiar consilierul actualului ministru al sănătăţii: ”Un timp de funcţionare mai restrâns a magazinelor înseamnă şanse mai mari de a genera aglomeraţie, deci risc mai mare de infectare”.

Mai mult, în plin val trei al pandemiei, ministrul Sănătăţii oferă un exemplu demn de ”noaptea minţii”, se plimbă prin Parlament fără mască. Într-adevăr, un exemplu de urmat…

Ținând cont de toate aceste aspecte, şi multe altele, eu chiar cred că Guvernul are toate şansele să rămână în istorie drept cel mai incompetent executiv din ultimii 20 de ani”, a afirmat secretarul de stat Mirela Furtună. 

Piesa de teatru a Guvernării. Voiculescu, Bode și Turcan

Eugen Neaţă, vicepreședintele Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților susține că cei mai mulți dintre miniștri se comportă “ca şi cum nu ar vrea să fie acolo”. Pe Voiculescu îl macină probleme mai importante decât Sănătatea, Lucian Bode s-a făcut nevăzut, iar Turcan se destinde în aerul curat al plantațiilor de pomi. Oamenii aceştia se comportă ca şi cum sunt forţaţi de cineva să fie miniştri şi să joace în piesa de teatru a guvernării, cusută cu aţă albă de liberali, de userişti şi de udemerişti.

“Cel de la Sănătate este evident cu gândul în altă parte decât la problemele reale ale sănătăţii. Și cu mintea şi cu trupul, pentru că la întâlnirea pe care a avut-o cu miniştrii Sănătăţii din Uniunea Europeană, scaunul lui a fost gol de fiecare dată când i s-a dat cuvântul. Vlad Voiculescu este exemplar pentru cât de decuplaţi sunt miniştrii actuali de la treburile ţării.

Mai ştiţi ceva de fostul de la transporturi, despre care umblă vorba că s-ar ocupa acum de ordinea şi de disciplina socială? Nu l-a mai văzut nimeni la faţă după ce au început marşurile de seară ale celor care demonstrează prin oraşele României. Lucian Bode se chinuie şi el cu corvoada aceasta pe care a primit-o de la liberalii lui. Face ce poate, nu ce este necesar. Ultima data când l-am văzut tocmai primise nişte plângeri de la Metrorex şi le ducea la procuratură. Afacerile Interne sunt pentru ministrul lor un fel de birou de reclamaţii şi de sesizări. Mare dandana pe capul bietului ministru să apară iar în curtea lui probleme cu ostatici, cu oameni care sar de la etajul cuprins de flăcări sau cu tulburări sociale de neînţeles. 

Apoi, doamna aceea care sare fără mască dintr-o chermeză în alta, în timp ce instituţiile judeţene care se ocupă cu munca şi cu pensiile dau pe dinafară în sedii cât căsuţele pentru păpuşi. Raluca Turcan, cea care pare că ar alege mai degrabă aerul curat al unei plantaţii de pomi, în locul aerului îmbâcsit al treburilor ministeriale. Și aşa mai departe”, s-a exprimat deputatul. 

Voiculescu, Bode și Turcan nu sunt capabili să conducă România. Miniștrii ar trebui să dea măcar impresia unei minime competențe sociale pentru a fi acceptați, însă conduc țara în disprețul a milioane de oameni. 

“Vlad Voiculescu, Lucian Bode, Raluca Turcan şi oricare dintre colegii lor au dreptul să facă în viaţă ceea ce le place şi nu trebuie chinuiţi cu funcţii împotriva voinţei şi a priceperii lor. Mai ales că noi, ceilalţi douăzeci de milioane, trebuie să vedem zi de zi această imagine cu oameni chinuiţi de funcţiile pe care le ocupă şi să trăim tot felul de necazuri cauzate de lipsa lor de chef şi de pricepere la ceea ce trebuie să facă un ministru într-o ţară cu adevărat europeană”, a conchis vicepreședintele Comisiei pentru Muncă. 


Accesează: