Editura Evenimentul si Capital

Guvernul poate emite ordonanțe în vacanța parlamentară

Un raport al Ministerului de Finanțe arată că întreprinderile publice au avut, în 2016, o creștere a veniturilor cu 0,676 miliarde lei, a cheltuielilor cu 0,778 miliarde lei, comparativ cu 2015. FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 0 Comentarii | 178 Vizualizari

Cabinetul Tudose a aprobat, ieri, o inițiativă care permite Executivului să emită ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legii organice, în vacanța parlamentară din perioada Sărbătorilor de iarnă

Propunerea adoptată dă posibilitatea Guvernului să emită ordonanţe în intervalul cuprins între încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a acestui an şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului viitor. Astfel, Executivul poate emite ordonanțe simple în domenii precum economie, finanțe publice, dezvoltarea regională, administrație publică și fonduri europene, mediu, sănătate, agricultură, muncă, servicii sociale, cultură, comunicații și transporturi, dar și prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Reguli noi pentru cazierul fiscal

Tot ieri, Cabinetul Tudose a adoptat un proiect de lege care modifică şi completează Ordonanţa Guvernului 39/2015 privind cazierul fiscal. Potrivit proiectului, practicienii în insolvență sunt exceptați de la înscrierea în cazierul fiscal a informațiilor privind inactivitatea fiscală, declarată de organul fiscal anterior deschiderii procedurii insolvenței în formă simplificată, intrării în faliment sau pronunțării ori adoptării unei hotărâri de dizolvare a contribuabilului, având în vedere că aceasta nu ţine de culpa practicianului.

Bani în plus pentru protecția copilului

Circa 240 de milioane de lei vor fi alocate suplimentar bugetelor locale din 36 de judeţe în vederea susţinerii sistemului de protecţie a copilului, a centrelor pentru persoane cu handicap grav şi pentru plata asistenţilor maternali, potrivit unei hotărâri adoptate, ieri, de Guvern. Guvernul va acorda și ajutoare de urgență în valoare de 250.800 de lei pentru sprijinirea a 70 de familii și persoane singure afectate de incendii, fenomene hidrometeorologice periculoase ori probleme grave de sănătate.

Peste 30 milioane de la americani

România a încasat, în primul semestru al anului, 31 milioane dolari în contul creanţelor României de dinainte de 31 decembrie 1989, arată Ministerul de Finanțe în două rapoarte privind situaţia creanţelor la data de 30 iunie 2017 și 31 decembrie 2016.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI