Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul Orban pregătește decisiva pentru locale. Refuzul PSD generează o mișcare radicală
Guvernul Orban pregătește decisiva pentru locale. Refuzul PSD generează o mișcare radicală

Guvernul Orban pregătește decisiva pentru locale. Refuzul PSD generează o mișcare radicală

Vicepremierul Raluca Turcan susține că PSD continuă să împiedice adoptarea unor proiecte legislative în Parlament, iar angajarea răspunderii de către cabinetul condus de Ludovic Orban este singura modalitate prin care urgențele pot fi rezolvate.

Raluca Turcan mai afirmă că PNL și-ar putea angaja răspunderea și într-o altă problemă delicată: alegerea în două tururi a primarilor și președinților de consilii județene.

PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului și tergiversează adoptarea proiectelor importante și urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea răspunderii este singurul mod de a rezolva urgențele ACUM!

Ziua de astăzi, din Parlament, a confirmat faptul că năravurile PSD nu se schimbă. Am văzut și alianțe de conjunctură, și lipsă de mobilizare, pe fondul unei majorități fragile, și o lipsă completă de seriozitate în abordarea priorităților. Toate acestea pun în pericol dezvoltarea țării.

Guvernul Orban a decis să-și angajeze răspunderea și să-și pună mandatul pe masă pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale și corectarea OUG 114.

România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp, astfel încât comunitățile locale să-și poată croi propriile bugete și să putem demara proiecte importante pentru români.

Bugetul pe anul 2020 alocă mai multe fonduri pentru sănătate și educație față de execuția pe anul în curs. În plus, vom folosi banii europeni pentru finanțarea unor proiectele specifice, în aceste domenii. Autorităților locale le vor fi alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru a susține investiții în școli și spitale. Un alt obiectiv al acestui buget este relansarea creșterii economice bazată pe investiții, nu doar pe consum. Vom menține creșterile de pensii și salarii. Sunt incluse toate măsurile pozitive care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie:

– creșterea salariului minim brut;

– majorarea salariilor profesorilor;

– indexarea alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației;

– eliminarea supra-accizei la carburanți;

– eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time;

– eliminarea taxelor introduse prin OUG 114.

Pentru că astăzi PSD a refuzat să supună la vot alegerea primarilor în două tururi și a președinților de Consilii Județene din rândul consilierilor, PNL poate fi adus în situația de a angaja răspunderea Guvernului și pe aceste două modificări legislative”.