În acest sens, Ionel Dancă a declarat că la ultima ședință de Guvern s-a discutat despre Centura Bucureşti-Sud sau Autostrada Sebeş-Turda.

„Guvernul rămâne concentrat pentru asigurarea măsurilor necesare pentru derularea proiectelor de investiţii care pot sprijini dezvoltarea economică a României. Au fost aprobate Hotărârile de Guvern pentru deblocarea situaţiilor privind exproprierile pentru mai multe proiecte de investiţii importante, Centura Bucureşti-Sud, Autostrada Sebeş-Turda, varianta ocolitoare Bacău – sunt doar câteva dintre aceste proiecte”, a precizat Dancă.

De asemenea, el a făcut referire şi la actualizarea studiilor de fezabilitate pentru proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov şi al autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni.

Astfel, „în perioada următoare se vor derula procedurile pentru actualizarea studiilor de fezabilitate, cu finanţare din fonduri europene, din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi cu execuţia lucrărilor, de asemenea, din fonduri europene”.