Investitorii turistici vor putea construi pensiuni agroturistice în Delta Dunării cu un teren aferent de cel puţin 200 de metri pătraţi. Motivul? Limita a fost redusă de la minimum 1.000 de metri pătraţi, prin ordinul ministrului Turismului, Bogdan Trif, în condiţiile în care suprafaţa de uscat în această zonă este redusă şi există potenţial de dezvoltare.
Astfel, noul act normativ special dedicat investitorilor în turismul din Deltă facilitează construcţia de pensiuni agroturistice şi accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
“Aşadar şi cei care deţin suprafeţe mici de teren în Deltă, înconjurate sau traversate de apele Dunării, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice şi pot primi bani pentru investiţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului, potrivit informațiilor news.ro.
Trif a cerut autorităţilor locale din judeţul Tulcea să creeze condiţii pentru atragerea de noi investitori şi pentru dezvoltarea cât mai rapidă a Deltei Dunării şi a zonelor limitrofe.
“Orice construcţie de tip agroturistic în zona Biosferei Deltei Dunării va fi pemisă de acum chiar dacă zona de uscat se va întinde doar pe 200 mp, însă doar în condiţiile şi sub prevederile stricte de protecţie a mediului, faunei şi florei din Deltă”, a afirmat ministrul.
El a subliniat că nu va tolera nicio abatere de la regulile de mediu, fiind adeptul proiectelor turistice sustenabile, durabile şi dedicate generaţiilor viitoare.
Trif s-a întâlnit duminică, înainte de deschiderea sezonului estival, cu autorităţile şi operatorii turistici din Constanţa, Tulcea şi Delta Dunării pentru a discuta problemele cu care se confruntă turismul din zonă.