În direct la RTV, Marius Budăi a reacționat la vorbele lui Traian Băsescu, după ce fostul președinte al României afirmase că sunt bani pentru majorarea pensiilor și a salariilor.

„Este, dacă nu comic, de-a dreptul trist cum un domn președinte care a tăiat veniturile românilor vine acum și ne spune că sunt bani de pensii și salarii. În ceea ce spune domnul președinte Iohannis, el spune că nu vor tăia, dar nici nu a spus că va aplica legea salarizării sau că va aplica legea pensiilor”, a declarat ministrul Budăi, care încă o dată a dat asigurări că bugetul cuprinde suficiente fonduri pentru plata pensiilor și a salariilor: „Pe scurt, sunt bani și pentru pensii, și pentru salarii!”.

Promisiuni pentru 2020

Mai mult, ministrul Muncii dă asigurări că viitorul govern are bani la buget și pentru majorările de anul viitor!

„Ceea ce pot să vă spun, că încă ocup oficial postul de ministru, avem tot spațiul bugetar pentru a plăti salariile și pensiile până la sfârșit de an și avem și cifre în proiecția pentru anul viitor, unde asigurăm aceste creșteri, nu numai creșterile de la 1 ianuarie ale tuturor salariilor bugetarilor, cu 25% diferență, dar și creșterea salariilor profesorilor de la 1 septembrie 2020 și, bineînțeles, creșterea valorii punctului de pensie de la 1265 la 1775 lei. Astea sunt lucruri pe care noi le avem în atenție pentru proiecția bugetară pe anul 2020”, a făcut Marius Budăi cel mai așteptat anunț al momentului.

Liberalii contrazic Banca Mondială

Cu toate că liderii liberali au vorbit despre incapacitatea bugetară de a acoperi măririle de pensii și salarii, Banca Mondială confirmă încă o data că România are creștere economică de 4,2%.

„Cu siguranță că cei de la Banca Mondială sunt PSD-iști. Nu se explică altfel cum. Păi, cum!? Avem o moțiune de cenzură și dăm jos un Guvern de incompetenți și Banca Mondială vine și spune că revizuim creșterea economică în România în sens pozitiv”, a reacționat ironic Marius Budăi.