„A fost adoptat proiectul de hotărâre de Guvern privind rechemarea consulului general al României de la New York, în persoana lui Cătălin Dancu”, a spus șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de Guvern, scrie Cancan.

Dancu a fost numit în această funcție de guvernul Sorin Grindeanu, în mai 2017. El a devenit celebru prin aparițiile sale televizate, fiind avocatul mai multor politicieni, dar și al unor firme cunoscute, precum Bamboo. Printre cei care i-au fost clienți s-au aflat Alexander Adamescu, Dinu Patriciu, George Becali sau Dumitru Sechelariu. De altfel, el a fost secretar general al Partidului Noua Generație, a lui Becali.

În şedinţa de guvern au fost aprobate, prin hotărâri de guvern, şi o serie de eliberări/numiri în funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi.

Astfel, a anunţat Ionel Dancă, s-a dispus încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect în privinţa următorilor: Dănuţ-Emil Hălălai (Alba), Florentina Horgea (Arad), Jean-Andrei Adrian (Harghita), Florin Florian (Sălaj), Mirela-Elena Adomnicăi (Suceava).

Totodată, Guvernul a dispus eliberarea din funcţie a subprefectului de Arad, Vasilică Damian, care va fi înlocuit de Neliana-Olimpia Popa.