Evenimentul ZileiInternationalGuvernul german a VOTAT ASTĂZI în favoarea Pactului ONU pentru migrație

Guvernul german a VOTAT ASTĂZI în favoarea Pactului ONU pentru migrație

Guvernul german a VOTAT ASTĂZI  în favoarea Pactului ONU pentru migrație
Guvernul german a votat astăzi cu o majoritate în favoarea Pactului Global pentru Migrație, care a fost criticat pe scară largă în rândul populaţiei. În total, 372 de deputați au votat în favoarea pactului, 153 au votat împotrivă și 141 s-au abținut.

Înainte de votare, Heiko Maas, actualul ministru de externe al Partidului Socialist Democrat, a numit pactul un mare succes, ceea ce ar permite o migrație sigură

Creșterea fluxurilor de migranți 

Coaliția de guvernământ a blocului conservator CDU / CSU și a social-democraților a votat de marţi, în unanimitate, în favoarea pactului, înainte de sesiunea Bundestagului.  Opoziția față de pactul din Germania a venit, în special, din partea anti-imigrației "Alternative for Germany" (AfD). Acesta a numit pactul un "cal troian" care promovează "expansiunea nerestricționată și haotică" a migrației.

Stephan Thomae de la Partidul Liber Democrat a menționat că pactul nu era obligatoriu prin lege și ar reduce presiunea migraționistă asupra Germaniei pentru că ar impune standarde internaționale privind migrația.

Partidul verde de stânga a cerut deja ca pactul de migrație să fie pus în aplicare în legislația germană chiar înainte de semnarea acestuia. 

 Petra Pau de la partidul de stânga a făcut o observație discutabilă că Berlinul nu ar exista fără migrare.

Deputații din cadrul AfD au reamintit parlamentului că un număr de națiuni au anunțat deja că nu vor semna pactul. Iar Dafa populistă a spus clar faptul că vor vota împotriva acestei propuneri.

Acest rezultat nu este o surpriză, deoarece documentele secrete au dezvăluit recent că Germania ar fi putut avea un rol mult mai important în elaborarea Pactului Global pentru Migrație decât s-a crezut anterior.

În prezent, SUA, Austria, Ungaria, Australia, Cehia, Bulgaria, Estonia, Polonia, Israel și Slovacia au decis împotriva semnării pactului stabilit în Marrakech în perioada 10-11 decembrie, titrează voiceofeurope.

 


Accesează: