Ministrul Educației, ca profesor, ar fi trebuit să știe că nu poți trimite copiii la școală cu măști de protecție așa cum poartă adulții și că, oricât de puțini ar fi în clasă, e imposibil să le impui celor mici să nu interacționeze între ei! Doar sunt copii, pentru Dumnezeu! 

Mai mult, cum e posibil ca președintele României, tot profesor, să ne spună cât de periculos e să redeschidem școlile, iar apoi, în aceeași frază,  să ne anunțe că vom trimite la școală elevii din anii terminali? Păi pentru ei nu e la fel de periculos? De ce riscul de infectare e prea mare pentru un elev de clasa a IX-a sau a XI-a, dar e acceptabil pentru unul din clasa a VIII-a? 

Dincolo de aceste bâlbe, rămâne o problemă cât se poate de concretă. După 15 mai, odată cu starea de urgență, încetează și indemnizația de 75% din salariu pentru părinții care rămân acasă să aibă grijă de copii. Și nu e vorba doar de bani! După 15 mai, dispare baza legală pentru suspendarea contractului de muncă! Nu se întreabă nimeni în Guvern ce vor face acești părinți? Vor renunța la locurile de muncă? Sau vor risca să-i infecteze pe bunici, ducându-le nepoții acasă? 

Ordonanța Militară nr.10 ne arată cât de mare a fost prostia din Ordonanța Militară nr.3, care îi obliga pe bunici să meargă la cumpărături doar între 11 și 13, adică după ce prin magazine s-au plimbat deja sute de potențiali purtători de coronavirus! Abia după o lună, Guvernul a înțeles că bătrânii trebuie să aibă dreptul de a intra primii în magazine, la deschiderea lor, când cărucioarele, rafturile, casele de marcat, vitrinele sunt dezinfectate! 

De altfel, O.M.10 pare mai degrabă o tentativă de a spăla declarația absurdă a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, despre carantina forțată a bătrânilor în hoteluri. O mega-aberație, pusă în seama profesorului Streinu Cercel, printr-un mega-fake-news lansat de președinte pentru a acoperi incompetența „Guvernului său”. Citiți raportul lui Cercel incriminat de Președinte! Veți vedea cât de mare a fost minciuna lansată de la vârful statului!

Nu a fost un raport recent, ci unul din februarie și nu se referea la carantina forțată a bătrânilor, ci la izolarea lor și nu la hotel, ci la domiciliu – doar pentru cei fără casă era alternativa cazării la hotel! Singurul care a rostit prostia carantinării forțate a celor peste 65 de ani a fost ministrul Sănătății! Și iată cum, în plină pandemie, unul dintre cei mai mari epidemiologi din România a fost înlăturat pentru prostia spusă de ministrul Tătaru!

Hotărâți-vă odată! Testați masiv și faceți o strategie! Asumați-vă că sunteți la conducerea țării și acționați! Ferm și la timp, cu responsabilitate! Așa cum ne cereați nouă acum jumătate de an, când erați în Opoziție!