Duminică, Guvernul a primit critici, de această dată din partea liberalilor, din cauză că nu a atras bani din Inițiativa europeană privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor.

 

 

„Guvernul Dragnea-Dăncilă nu a atras nici măcar 1 euro din Inițiativa europeană privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor. PSD este responsabil pentru exodul tinerilor”, a transmis președintele TNL, Mara Mareș.

 

Deputata susține că România a avut la dispoziție sute de milioane de euro, dar nu s-a atins de ei. „Ne-au fost puse la dispoziție fonduri europene în valoare de peste 300 de milioane de euro. Situația este cu atât mai dezastruoasă și rușinoasă pentru țara noastră, dacă ne comparăm cu alte state, care ne dau lecții la acest capitol. De exemplu, Bulgaria a contractat fonduri europene în valoare de 64 de milioane de euro din programul european Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, Croatia – 36 de milioane de euro, iar Ungaria – 87 de milioane de euro. Fondurile au fost utilizate pentru programe destinate tinerilor care se confruntă cu mai multe bariere în calea intrării pe piața muncii (cum ar fi excluziunea socială, handicapul sau discriminarea), programe de tipul “a doua șansă” destinate tinerilor care au abandonat școala sau cursuri de pregătire profesională adaptate la realitățile locale”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Mareș.

 

 

Conform unor cifre Eurostat, în 2017, 19,3% din tinerii din România nu aveau un loc de muncă sau nu urmau niciun program  educațional și de formare, țara noastră fiind depășită la acest capitol doar de alte 4 state din Uniunea Europeană. Iar potrivit unor date recente furnizate de Institutul Național de Statistică, peste 300.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, au plecat în străinătate în ultimii 3 ani, numărul acestora crescând de la un an la altul, conform aceleiași surse.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: