Umbra lui Dragnea bântuie holurile Palatului Parlamentului, în timp ce unul sau altul se mai roagă să își mai poată fabrica o frază, oricât de șchioapă, prin care să mai lovească în încarceratul periculos multi-naiv dezvoltat. Fraza care ar putea să îl scoată din penibilul în care a intrat și din care pare să nu mai iasă niciodată o clasă politică anchilozată, lipsită de verb, acțiune și soluții… pentru orice. Acesta este raiul structurilor de forță: să nu aibă nimeni habarul sau curajul să facă orice, să rămânem cantonați în amorțirea clipei care să nu mai treacă niciodată. Orice evoluție este pentru Ei mai rea decât orice stagnare ori involuție, căci oamenii politici slab dotați intelectual, moral sau caracterial reprezintă Paradisul celor ce își doresc să țină frâiele puterii, oricine ar fi cei aleși.

Nu a trecut moțiunea! Și? A căpătat Guvernul o forță și o independență mai mare? Păi nu, asta sigur! A rămas același Guvern, al Lui, cel în care Ana îi dă cu Secția de Magistrați în cap Vioricăi prin ședințele de Guvern, căci acolo ierarhia e pe grade, nu pe funcții. Guvernul este certat seară de seară de reprezentantul fictiv al forțelor oculte, așa-zisul Președinte al țărișoarei și așteaptă smerit o nouă găselniță a Sistemului, pentru a putea lua în piept emoția care să îl propulseze în funcția de Prim-plimbător al Statului pentru alți 5 ani.

Protocoalele trăiesc liniștite în continuare, în timp ce devoalarea acestor abuzuri crâncene sunt degrabă cercetate, fără nicio umbră de jenă. Echipele mixte rămân secrete pe viață, iar planurile secrete supraviețuiesc fără griji, continuând să facă ravagii în rândul celor distruși pe viață de criminalii cu sânge rece, cei ce trăiesc o viață paralelă într-un stat paralel… Statul Lor.

Și în acest Stat super-paralel, ei au Guvern, dar și ”justiție”, ceea ce pentru Ei înseamnă procurorii dornici de executat comenzi, indiferent de cei ce le ordonă. Cavalcada demonizării globale a PSD a început: vor curge dosarele de pesedei gârlă, în aplauzele și zâmbetele de curtoazie ale Anei, cea care va fi, e adevărat, ultima pe listă … cu voia dumneavoastră, desigur.

Rezultatul moțiunii este clar: Sistemul flutură steagul victoriei cu Ana pe post de portdrapel. Recunosc că am considerat la un moment dat că femeile în politică vor aduce un plus de independență și corectitudine, dar m-am înșelat amarnic: nimic nu este atât de puternic încât să țină piept tăvălugului ce vine spre noi. Vor fi mătrășiți și nici nu își vor da seama ce au pățit! Vor dispărea aproape cu totul, la fel cum și identitatea noastră națională se va volatiliza ca și cum nu ar fi existat vreodată. Chiar și acum, când sunt Guvernul Lui!