Evenimentul Zilei > Politica > Alertă pentru românii întorși din străinătate. Care sunt promisiunile Guvernului
Alertă pentru românii întorși din străinătate. Care sunt promisiunile Guvernului

Alertă pentru românii întorși din străinătate. Care sunt promisiunile Guvernului

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pregătește programe pentru integrarea românilor reveniți din străinătate și care vor să rămână și să muncească în țară.

El a precizat că pentru ceilalți, care vor să se întoarcă în străinătate, există oportunități mai ales în agricultură,

Premierul Ludovic Orban a declarat că românii care doresc să muncească în străinătate se pot întoarce în Germania sau în Italia, state care au nevoie de muncitori sezonieri în agricultură.

„Ştiți foarte bine că Germania are nevoie de zeci de mii de lucrători sezonieri, mai ales în domeniul agriculturii. Chiar și Italia va avea în curând nevoie de muncitori sezonieri, şi aici va exista în continuare o ofertă pe piața muncii care va putea…

Noi, în afara unor restricții sanitare care sunt necesare și pe care le impun toate țările din Uniunea Europeană, în ceea ce ne privește pe noi, nu vom crea nici un fel de obstrucționare pentru cei care au posibilitatea să aibă contracte de muncă, sezoniere, evident, pentru că suntem în Europa și, să nu uităm, Uniunea Europeană este locul în care este garantată libertatea de circulație a cetățenilor, a mărfurilor, a ideilor, deci nu vom pune nici un fel de restricţii”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că în cazul celorlalți, se vor ivi locuri de muncă și în țară, în special în construcții, unde Guvernul urmează să lanseze mai multe programe de investiții.

„Noi vom investi în infrastructură şi susţinem şi autorităţile locale să menţină sau să crească ritmul investiţional, fie din fonduri europene, fie din venituri proprii, fie din fonduri de la buget.

În România este nevoie pe piaţa construcţiilor de un număr semnificativ de angajaţi şi deja o mare parte dintre cei care se întorc sunt constructori, au practicat meserii în domeniul construcţiilor şi pot să fie integraţi de companiile de construcţii, care au contracte sau urmează să câştige contracte pentru investiţii publice”, a precizat Ludovic Orban.

Guvernul pregătește programe economice

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.