Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul anulează deciziile PSD. Schimbare majoră în România. Cum vor fi afectați românii
Guvernul anulează deciziile PSD. Schimbare majoră în România. Cum vor fi afectați românii

Guvernul anulează deciziile PSD. Schimbare majoră în România. Cum vor fi afectați românii

Guvernul Orban intenționează să renunțe la proiectele de investiții realizate în parteneriat public-privat, precum autostrăzile Comarnic-Brașov și Târgu Neamț-Iași. Este vorba de contracte încheiate de Comisia de strategie și prognoză din perioada guvernării PSD.

În acest sens, Guvernul a pregătit o Ordonanță de Urgență care a fost discutată în ședința de joi, dar care urmează să fie adoptată la o dată ulterioară. Actul normativ a fost propus de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, care l-a introdus pe ordinea de zi.

„Vorbim de alte inginerii marca Vâlcov. Propunem să anulăm procedurile de contractare a investițiilor în PPP încheiate de Comisia de strategie și prognoză pentru autostrăzile Comarnic-Brașov și Târgu Neamț-Iași”, a spus Ionel Dancă.

Premierul Ludovic Orban a precizat că proiectul va fi adoptat ulterior deoarce vrea să se consulte cu miniștrii care au astfel de proiecte pentru a stabili care este planul de acțiune.