Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul analizează la CCR atacarea LEGII propuse de PSD privind ELIMINAREA TAXELOR
Guvernul analizează la CCR atacarea LEGII propuse de PSD privind ELIMINAREA TAXELOR

Guvernul analizează la CCR atacarea LEGII propuse de PSD privind ELIMINAREA TAXELOR

Guvernul analizează la Curtea Constituţională atacarea legii privind eliminarea a 102 de taxe nefiscale, iniţiată de PSD, deoarece actul normativ are impact şi asupra altor legi, a declarat, miercuri, premierul Dacian Cioloş, informează Agerpres.

"Analizăm să vedem în ce măsură e cazul să o atacăm la Curte sau dacă putem clarifica cu Parlamentul. A fost un vot destul de consistent pentru susţinerea acestei legi, dar ea are nişte consecinţe, nu doar bugetare. Mă rog, alea se pot reflecta în bugetul anului viitor, şi cred că aici e conştient orice partid politic care vrea să fie la guvernare că trebuie să ţină cont de lucrurile acestea în bugetul de anul viitor, dar mai sunt şi câteva chestiuni juridice, legislative, de clarificat, pentru că această lege are un impact şi asupra altor legi şi aici trebuie să clarificăm nişte lucruri", a declarat Dacian Cioloş. 

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege  iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, marţi, prin care se prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, menţinând şi eliminarea taxei radio-tv.