Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul a suplimentat numărul de posturi din sistemul judiciar
Guvernul a suplimentat numărul de posturi din sistemul judiciar

Guvernul a suplimentat numărul de posturi din sistemul judiciar

Guvernul a suplimentat, astăzi, printr-o hotărâre, numărul de posturi din sistemul judiciar pentru eficientizarea activităţii în acest domeniu.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat că hotărârea adoptată de Executiv vizează, în special, suplimentarea posturilor de grefieri întrucât lipsa acestora face ca redactarea unei hotărâri judecătoreşti să fie mult întârziată.

"Hotărârea de guvern – parte a angajamentului luat în septembrie 2012 de sprijin a sistemului judiciar în vederea implementării noilor Coduri – modifică schemele de personal ale mai multor instituţii, suplimentând numărul de posturi cu 272 pentru, practic, toate instituţiile din sistemul judiciar: 70 de posturi de judecători şi de procurori şi 200 – personal de sprijin: grefieri, informaticieni şi alte categorii de persoane", a spus Cazanciuc.

Ministrul a explicat că, prin aplicarea noilor Coduri, "s-a redus destul de mult durata proceselor", dar "din păcate, de foarte multe ori, ajunge să dureze mai mult redactarea unei hotărâri judecătoreşti decât procesul în sine".

"De aceea, intervenţia noastră a fost în special pe zona de grefieri", a susţinut Cazanciuc, marţi, la Palatul Victoria.