Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul a renunțat la Tricolor chiar înainte de 1 Decembrie. Explicațiile lui Toni Greblă
Guvernul a renunțat la Tricolor chiar înainte de 1 Decembrie. Explicațiile lui Toni Greblă

Guvernul a renunțat la Tricolor chiar înainte de 1 Decembrie. Explicațiile lui Toni Greblă

Steagul care acoperea fațada Palatului Victoria a fost dat jos cu o zi înainte de 1 Decembrie.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a transmis că este o măsură de precauţie, și că s-a luat această decizie în urma avertizărilor meteorologice, la recomandarea specialiştilor în construcţii.

 

„S-a făcut urmare a avertizărilor meteo de alatăieri (miercuri – n.r.) și a faptului că cei de la ne-au zis că el nu este o chestiune fixă, cu autorizații pentru orice timp și anotimp, cum sunt reclamele pe blocuri. E o măsură de precauție care e mai bine să o fi luat, decât să se fi produs un eveniment, că s-ar desprinde și altceva când e luat de vânt. Am început să ne ferim. Paza bună trece primejdia rea”, a declarat Greblă pentru MEDIAFAX, potrivit newsteam.ro.

 

Tricolorul de mari dimensiuni era amplasat pe fațada Palatului Victoria din iunie, însă, au mai existat perioade în care s-a aflat acolo pentru un timp îndelungat.

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor; cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă ţara noastră mai existând alte trei ţări europene tradiţionale cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia.