Ministrul Economiei Naționale, Virgil Popescu a declarat că Guvernul Orban va emite o ordonanță, prin care se va prelungi valabilitatea tichetelor de vacanță până la sfârșitul anului 2020.

În lucru mai există și varianta a doua, care se va aplica în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, și anume ca aceste tichete de vacanță să fie valabile până la finalul anului 2021.

”Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze”, a spus Virgil Popescu, la TVR.

Decizia este una benefică în contextul în care 99 la sută dintre hoteluri au raportat grave probleme financiare cu care se confruntă, după ce au fost anulate rezevările. În plus, toată industria HORECA a fost deja grav afectată de epidemia coronavirusul, fiind prima care a căzut la datorie, în noua criză economică care se prefigurează.

Virgil Popescu a mai făcut un apel românilor ca să nu ceară agențiilor de turism, restituirea sumelor de bani, plătite pentru vacanțe.

`Este normală îngrijorarea cetăţenilor, a turiştilor vizavi de ce se va întâmpla în septembrie, dar cred că Ar trebui să fie puţin mai răbdători şi să nu se ducă Peste agenţiile de turism pentru că vor crea o problemă de cash pentru agenţii şi agenţiile la rândul lor au plătit la operatorii externi, la hoteluri şi chiar au o problemă reală de cash.

Ar trebui să nu intrăm în panică, să avem puţină răbdare, să vedem cum evoluează această criză şi eu sunt optimist că odată cu venirea verii lucrurile vor intra cât de cât în normal”, a mai spus Virgil Popescu.