Evenimentul Zilei > Economie > Guvern: Programul „Prima mașină” va fi corelat cu „Rabla”
Guvern: Programul „Prima mașină” va fi corelat cu „Rabla”

Guvern: Programul „Prima mașină” va fi corelat cu „Rabla”

Voucherele obţinute prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional ("Rabla") vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziţionarea unui autoturism nou prin Programul "Prima maşină", informează un comunicat al Guvernului, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre care corelează cele două programe guvernamentale astfel încât un beneficiar al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional va putea achiziţiona un autoturism nou în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, folosind facilitatea acordată prin Programul "Rabla" pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din preţul de achiziţie a noului autoturism. 

De asemenea, Guvernul a stabilit ca pentru anul în curs plafonul garanţiilor care pot fi emise în cadrul Programului "Prima maşină" să fie de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru 2015. 

Pentru anul trecut, plafonul alocat garanţiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei iar până la finalul lui 2015 au fost acordate 193 de garanţii