Cozmin Gușă a lansat o teorie interesantă din care rezultă că Ludovic Orban este ajutat de o parte a ofițerimii cu funcții și cu acces la informații clasificate, la celebrele sinteze grupate, în timp ce președintele României, este șantajat pe față, cu anumite informații clasificate, care l-au făcut să bată în retragere.

În acest sens, Cozmin Gușă a prezentat ca exemplu momentul numirii lui Florin Cîțu, în funcția de premier. Cu câteva ore înainte de votul din Parlament, unde era evident faptul că Florin Cîțu va fi votat în această funcție, cu largul concurs al PSD, președintele României, Klaus Iohannis a vorbit cu acesta la telefon și l-a asigurat de susținerea sa totală.

Apoi, ceva s-a întâmplat, mai exact, Ludovic Orban, în prag să își piardă mandatul de premier, l-a sunat pe președintele Iohannis. ”Desigur ca zvonul acestei convorbiri KWI-Cîțu a ajuns aproape instant si la Orban, care atenție, nu se lasa, și-i mai dă un ultim telefon lui KWI, “ telefonul disperării”, cum ar veni; ei bine, acest telefon i-a pecetluit soarta lui Catu (probabil ca si lui KWI, pe termen mediu!), pentru ca în cele câteva minute de convorbire, KWI cel atât de hotărât sa-l sprijine pe Cîțu înainte, revine asupra deciziei și cu foarte puțin timp înainte de începutul ședinței parlamentare, îi comunică lui Cîțu că e mai bine să-și depună mandatul primit, ceea ce acesta si executa rapid, bulversând viața politica, respectiv degradandu-si statutul public intr-un mod flagrant.

Ce putem pricepe de-aici? Ca lui Orban i s-a facut un “cadou”, sub forma unei susțineri sau ale unor informații, sub povara cărora Klaus Iohannis nu a putut rezista; și-atunci Iohannis a acceptat un joc care i-a sifonat și lui imaginea în mod serios, mai ales în fața celor care erau la curent cu susținerea lui pentru Cîțu, respectiv a faptului că nu-l mai vroia pe Orban prim ministru; toate zvonurile ulterioare legate de răceala instalată între cei doi, Klaus Iohannis și Orban, își au confirmarea exact în episodul pe care vi l-am relatat, și cu care majoritatea liberalilor de vază sunt la curent azi, după taclalele pascale”, susține Cozmin Gușă, pe contul său de facebook.

Pornind de la cele relatate de analistul politic, este clar că președintele României este șantajat de o grupare de tip ”Coldea și compania”, din serviciile secrete care nu prea are ce face și care lasă să plece anumite informații sensibile. Aceste structuri de informații, parte din serviciile de informații românești, i-ar fi promis lui Orban că îl vor susține la guvernare, chiar dacă Guvernul are o susținere minoritară în Parlamentul României.

O altă pistă intereantă este descrisă de Cozmin Gușă, parte din șantajul făcut la președinte. ”Și putem adăuga aici inclusiv interesele de mega afaceri pe care apropiații lui KWI le au, și care toate stau tot în “pixul” de prim ministru, ceea ce ne lasă să imaginăm o altă zonă de presiune care-l va favoriza în continuare pe Orban în “meciul” abia început cu KWI …”, mai scrie Gușă.

De asemenea, jocul făcut de Ludovic Orban la Primăria București, mai exact ca PNL să îl susțină pe Nicușor Dan, în detrimentul altor nume grele din PNL, cum ar fi Rareș Bogdan și mai nou Nelu Tătaru sau Marcel Vela, este pus tot pe influența venită dinspre serviciile secrete. ”Președintele PNL a preferat forțarea nominalizării oficiale pentru cel care-i pune cele mai mici probleme lui Firea, dar este “paralel”. Legat de aceasta candidatură a amărâtului de “Plicusor Ban” sunt semne ca între timp s-a ajuns la altă înțelegere, care il avansează pe Nelu Tătaru ca potențial candidat ce să-l înlocuiască pe Nicusor Dan.

Împingându-l în față pe Nelu Tătaru, cam cu forță, Orban încearcă să blocheze reiterarea din nou a alternativei candidaturii lui Rares Bogdan, și chiar mai mult, posibilitatea ca noua vedeta PNL, în persoana lui Marcel Vela, să poată fi preferat ca cel mai potrivit candidat al liberalilor post-criză pentru Bucuresti. Nici Rares Bogdan și nici Marcel Vela nu fac parte din “mica masonerie” liberală din jurul lui Orban, în plus nu sunt suspectați c-ar avea legături de tip angajamente cu “paralelii”, deci îngrijorarea lui “Lucovid-PARALELU” are motivații serioase în scenariul în care unul dintre cei doi, Bogdan sau Vela, vor fi preferați ca și candidați post-criză medicală, când atenție, se vor reîmparți toate “cărțile electorale”, mai scrie Gușă, care susține că Orban ar putea avea mari probleme în a-și păstra mandatul de premier.

Analistul politic mai susține că îi este clar că Ludovic Orban este atins de interesele serviciilor secrete, lucru ușor de observat, și asta doar dacă te uiți la parcursul politic din ultimii patru ani, ai actualului premier. ”Și-n plus, n-am cum să nu-mi reamintesc cum STATUL PARALEL i-a arătat “drumul pușcariei” în Campania pentru București din 2016, și-apoi aceeași entitate l-a salvat “miraculos” de închisoare, CU ACHITARE, netezindu-i drumul mai apoi până la preluarea sefiei PNL, și-apoi a guvernarii României. Mereu am avut asta-n minte, însă cu ocazia analizării acestei crize mi-a sosit și confirmarea că Ludovic e PARALEL …”, încheie Gușă.