”Am urmărit emisiunea cu Ponta în totalitate. Dar aş vrea să spun un lucru care poate să surprindă: eu m-aş abţine să fac comentarii despre ce se întâmplă în PSD sau despre ce vrea să facă Ponta tocmai pentru că chiar cred că cunosc cel mai bine, dintre cei care analizează, atât situaţia PSD, cât şi situaţia personală a lui Ponta şi atunci aş spune lucruri care sunt atât discrete încât nu cred că ar avea prea mare relevanţă publică. Atunci când vorbeşti despre un lucru foarte special pe care îl cunoşti doar tu rişti să îi pierzi pe restul. Dar o să spun altceva: PSD nu se va destructura. Textura acestui partid este la fel ca textura de organizare a fostului Partid Comunist Român. Este una care va rezista, că se vor schimba lideri, că pleacă Dragnea şi vine Tudose, că Ponta face o mişcare şi impresionează pe cineva… asta va fi”, a declarat Cozmin Gușă, luni seara, la postul realitatea tv.

Potrivit acestuia, Ponta s-a poziționat într-o relație de parteneriat asumat de la distanță cu șeful statului.

”Pentru că toate treburile se aşează în vederea competiţiei următoare politice: prezidenţialele din 2019. Şi atunci, Ponta care este foarte scrupulos şi nu greşeşte a avut grijă să anunţe nu doar că îşi face construcţie politică ci şi că nu va mai candida în 2019”, a adăugat consultantul politic.

Gușă a mai spus că Victor Ponta s-ar afla în negocieri cu sistemul pentru a scăpa de dosarele penale.

”Această renunţare ne spune că Ponta este în centrul unor negocieri care îl privesc. Denise Rifai a subliniat bine când a spus că dosarele lui s-au liniştit, a primit neînceperea urmării penale, va mai primi probabil. Deci are o misiune de făcut. Nu ar fi o noutate pentru Victor Ponta pentru că este un om care a jucat cu sistemul întotdeauna. Să nu uităm că pe cei care îi critică acum, pe doamna Kovesi şi pe toţi cei din sistem sunt cei care au apărut în funcţii de procurori-şefi în urma protocolului de coabitare dintre Ponta şi Băsescu”, a afirmat analistul politic.

De asemenea, Gușă  a mai  spus fostul lider al PSD i-a încadrat bine pe Dragnea şi Băsescu. ”Citându-mă fără să mă citeze a spus că Dragnea şi Băsescu seamănă foarte bine însă Băsescu este mai talentat. Am spus asta de multe ori. Un singur amedament: să se pună şi el, să fie o sfântă treime pentru că fac parte din aceeaşi familie de oameni care mizează foarte mult pe imagine şi au un defect major pe care cel mai bine îl maschează Băsescu. Oamenii sunt mitomani. Ponta a spus astăzi, în emisiune, despre Dragnea că atunci când vrea să îţi facă ceva prima dată se va jura că nu o face. Dar asta este o caracteristică a mitomaniei. Însă şi Victor Ponta se înscrie tot aici. Şi l-au avut ca idol pe Traian Băsescu, care este cel mai talentat dintre toţi cei trei”, a conchis consultantul politic.