Evenimentul Zilei > Economie > Gură de oxigen pentru Grecia: Încă un miliard de euro pentru Atena
Gură de oxigen pentru Grecia: Încă un miliard de euro pentru Atena

Gură de oxigen pentru Grecia: Încă un miliard de euro pentru Atena

Mecanismul European de Stabilitate (ESM) a aprobat, marţi, plata unei tranşe de un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), din împrumuturile de urgenţă acordate Greciei.

Plata a fost făcută după ce Atena a îndeplinit toate condiţiile necesare, transmit DPA şi Reuters, preluate de Agerpres.  

Este a treia plată realizată de ESM, după ce Parlamentul de la Atena a aprobat reorganizarea Fondului de privatizare şi revizuirea sectorului bancar, inclusiv modul în care sunt gestionate creditele neperformante. 

În august, a fost aprobat cel de-al treilea plan de asistenţă pe trei ani acordat Greciei, în valoare de 86 miliarde de euro. Până acum, Grecia a primit 16 miliarde de euro, pe lângă cei zece miliarde de euro necesari pentru sprijinirea sectorului bancar. 

Înfiinţat în 2012 ca răspuns la criza financiară globală, Mecanismul European de Stabilitate urmează să înlocuiască în timp Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF), care, în perioada de vârf a crizei datoriilor suverane, a emis obligaţiuni pentru a veni în sprijinul statelor membre ale zonei euro care se confrunta cu dificultăţi financiare.