Guccifer pledează VINOVAT în SUA. Procesul are loc azi

Guccifer pledează VINOVAT în SUA. Procesul are loc azi

Guccifer, hackerul arădean acuzat că a accesat un server privat de mail al lui Hillary Clinton, urmează să pledeze vinovat, la audierile de azi, pentru spargerea mai multor conturi ale unor politicieni americani, printre care Colin Powell, arată NBC News. Reamintim că, la cererea autorităților americane. Acesta a fost extrădat.

Un purtător de cuvânt al procuraturii federale din Virginia a confirmat luni că este aproape de finalizare o înţelegere cu Guccifer şi acesta ar putea pleda vinovat miercuri dimineaţă, când are loc următoarea audiere din proces.

Marcel Lehel Lazăr, 44 de ani, din Sâmbăteni, Arad, a fost arestat în 2013 și, condsmnat, anul trecut, la 7 ani de închisoare, de către Curtea de Apel București, pentru spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior, și violarea poștei electronice în cazul unor vedete autohtone. Încarcerat în vara anului trecut, Guccifer a fost extrădat, pentru a fi judecatîn SUA.

Amintim că arădeanul şi-a asumat spargerea conturilor de internet ale familiei fostului preşedinte George W. Bush. El a dat publicității picture ale fostului președinte, inclusive un autoportret al acestuia, în cadă.  Tot Guccifer a fcut publice e-mailuri cu mesaje de dragoste şi fotografii pe care comisarul european Corina Creţu i le-ar fi trimis lui Colin Powell în perioada 2010 – 2011.

Ne puteți urmări și pe Google News