Evenimentul ZileiInternationalGruparea de proxeneți români care a speriat Occidentul. Racolau prin metoda „Loverboy”

Gruparea de proxeneți români care a speriat Occidentul. Racolau prin metoda „Loverboy”

Gruparea de proxeneți români care a speriat Occidentul. Racolau prin metoda „Loverboy”
O puternică reţea de proxeneţi români a fost destructurată de autorităţile din Spania şi Germania.

Interlopii controlau 17 fete care erau scoase la produs pe străzile din localitățile Alzira (din Spania) și Saarbrücken (sud-vestul Germaniei), arată RRA.

Coordonată de Europol și Eurojust, ancheta a dus la arestarea a 16 indivizi, majoritatea fiind cetățeni români. Autoritățile au mai emis alte 10 mandate de căutare și reținere.

În urma perchezițiilor din Valencia, polițiștii au găsit suma de 8.000 de euro, iar din casele interlopilor s-au mai ridicat bijuterii și arme albe. Poliția spaniolă a remis un comunicat în care informează că gruparea s-a stabilit în Spania după ce a operat și în Germania, țară în care a avut confruntări violente cu alți proxeneți.

Oamenii legii au demarat cercetările în acest caz în urma denunțului uneia dintre victime. Fata traficată de proxeneți le-a declarat polițiștilor că a fost racolată în România, fiind păcălită de un individ prin metoda „Loverboy”.

În aceeași situație sunt și alte fete care, odată ce au ajuns în Spania, au fost „sechestrate” de proxeneții care le-au confiscat documentele și le-au obligat să practice prostituția.


Accesează: