Gruparea Anonymous loveşte din nou. Atac asupra site-urilor oficiale britanice, ca represalii la cazul Assange

Gruparea Anonymous loveşte din nou. Atac asupra site-urilor oficiale britanice, ca represalii la cazul Assange

Piraţii informatici din gruparea Anonymous au revendicat mai multe atacuri asupra site-urile guvernului Marii Britanii, ca represalii la modul în care tratează Londra cazul jurnalistului Julian Assange, aflat în sediul Ambsadei Ecuadorului în Regatul Unit.

Anonymous şi-a asumat pe Twitter responsabilitatea atacurilor informatice, în cadrul operaţiunii denumite "Eliberaţi-l pe Assange".

Fondatorul Wikileaks se află de 60 de zile în sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra, statul latino-american decizând săptămâna trecută să îi acorde azil politic. Cu toate acestea, guvernul britanic a anunţat că nu îl va lăsa să iasă din ţară, iar Assange riscă să fie arestat dacă face un pas în afara Ambasadei.

Ministerul britanic al Justiţiei a recunoscut astăzi că site-ul său a fost afectat de "întreruperi", în timp ce cei de la  biroul premierului David Cameron au afirmat că atacurile care au vizat site-ul Downing Street au "eşuat". Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, este acuzat de justiţia suedeză de viol şi de agresiune sexual. El se teme că dacă va fi extrădat în Suedia, ar putea fi trimis în SUA, unde riscă pedeapsa cu moartea pentru spionaj, ca urmare a publicării, în 2010, a peste 200.000 de cablograme diplomatice ale SUA, pe site-ul Wikileaks.

Ne puteți urmări și pe Google News