Evenimentul Zilei > Actualitate > Grup masiv de migranți opriți la frontieră. Polițiștii au tras cu arma după călăuza lor
Grup masiv de migranți opriți la frontieră. Polițiștii au tras cu arma după călăuza lor

Grup masiv de migranți opriți la frontieră. Polițiștii au tras cu arma după călăuza lor

Al doilea mare grup de migranți a fost oprit, noaptea trecută, pe frontiera de sud-vest. O călăuză sârbă a fost reţinută după ce poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare. Reușita are loc în urma măsurilor de supraveghere cu forțe multiple a graniței.

”O echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, acţionând în baza planului comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă, a depistat, azi noapte, 28 de migranţi, 27 de origine siriana şi un irakian, ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia. Câteva ore mai târziu, politistii de frontieră au depistat si o posibilă călăuză, un cetăţean sârb care se deplasa pe acelaşi traseu folosit de migranţi, pentru reţinerea căreia au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical”, informează polițiștii de frontieră.

Migranții au fost descoperiți astă-noapte în jurul orei 00.45, de operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga. Acesta a dat alarma și s-a declanşat o acţiune tactică specifică poliţienească împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.  După capturare, refugiații au fost preluați şi transportați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor. Grupul era format din 28 de persoane, 26 adulţi  cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani şi 2 copii, unul de 10 luni şi altul în vârstă de 3 ani.

”Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale”, au mai informat polițiștii de frontieră.