Evenimentul Zilei > Politica > Grup de lucru pentru identificarea soluţiilor legislative privitoare la ameliorarea funcţionării Justiţiei, înființat la Senat
Grup de lucru pentru identificarea soluţiilor legislative privitoare la ameliorarea funcţionării Justiţiei, înființat la Senat

Grup de lucru pentru identificarea soluţiilor legislative privitoare la ameliorarea funcţionării Justiţiei, înființat la Senat

Conducerea Senatului a aprobat, astăzi, înfiinţarea unui Grup de lucru cu scopul de a identifica soluţiile legislative pentru ameliorarea funcţionării Justiţiei, grupul urmând să se reunească într-o primă şedinţă în data de 29 octombrie.

''Astăzi, la propunerea preşedintelui Senatului, am aprobat înfiinţarea Grupului de lucru pentru identificarea soluţiilor legislative privitoare la ameliorarea funcţionării Justiţiei, (…) urmând ca pe parcursul acestei săptămâni grupurile parlamentare să îşi desemneze reprezentanţii în Grupul de lucru, ca el să devină funcţional. Prima întâlnire este stabilită pentru 29 octombrie, la ora 10,00, pentru constituirea în sine şi pentru a lua cunoştinţă de primele aspecte", a declarat vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, potrivit Agerpres.

El a explicat că nevoia înfiinţării acestui Grup de lucru a reieşit în urma întâlnirilor pe care conducerea Senatului le-a avut, în ultima perioadă, cu reprezentanţii instituţiilor din Justiţie.

"După cum ştiţi, pe parcursul ultimelor săptămâni, la iniţiativa Biroului permanent al Senatului şi a preşedintelui, au avut loc întâlniri cu toate categoriile profesionale din lumea Justiţiei şi a reieşit nevoia înfiinţării unui organism de lucru, de colaborare şi de cunoaşte a instituţiilor, a ideilor şi a metodelor prin care într-un grup de lucru comun putem identifica soluţii legislative pe care noi să le punem în practică astfel ca Justiţia să funcţioneze cât mai aproape de parametrii şi de nevoile societăţii", a mai spus Chelaru.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: