Evenimentul Zilei > Actualitate > Gripa continuă să facă victime. O femeie din București a murit! Județele în care sunt focare de gripă
Gripa continuă să facă victime. O femeie din București a murit! Județele în care sunt focare de gripă

Gripa continuă să facă victime. O femeie din București a murit! Județele în care sunt focare de gripă

O femeie în vârstă de 78 de ani, din Capitală, a murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 17 de la începutul sezonului rece, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Femeia era internată la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile fiind, că aceasta a fost confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute.

 

Joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea că, în acest moment, nu există o epidemie de gripă în România. "În acest moment nu putem spune că în România avem o epidemie de gripă, avem o circulaţie mai intensă a virusului gripal şi se încadrează în limitele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. (…) Avem în acest moment 16 persoane care au murit din cauza virusului gripal. Anul trecut ,în această perioadă, am avut 21 de persoane", a precizat Pintea, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, există focare locale – Bucureşti, Iaşi, Constanţa, cu posibilitate de extindere şi cazuri izolate în diverse locuri

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: