"Nu doar Sebastian Ghiţă a reuşit să iasă din ţară. Nu ştiu dacă e cel mai recent caz, dar sigur e cel mai cunoscut. Asta e o treaba a îndeplinirii atribuţiilor de serviciu şi e clar că a fost o neîndeplinire, nu cred că doar din partea Poliţiei de Frontieră, ca să fim corecţi. Nu am întrebat astăzi cum a ieşit Sebastian Ghiţă din ţară. 

Probabil că au fost mai multe instituţii care puteau să aibă grijă să nu iasă unul sau altul din ţară. Cred. Dar e clar că a fost o disfuncţionalitate şi atunci şi în alte daţi, disfuncţionalitate pe care cei de la Poliţia de Frontieră, dacă vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne, trebuie să şi-o regleze, ca să nu mai avem cazuri de acest tip. Aşteptăm raportul comisiei", a declarat Sorin Grindeanu, conform News.ro. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie, iar ulterior a fost plasat în arest preventiv. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

În 19 mai, Ghiţă a fost fost audiat la Curtea Supremă din Belgrad ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, el arătând că se opune extrădării şi invocând persecuţii politice. Avocatul său a solicitat ca măsura detenţiei să fie înlocuită cu arestul la domiciliu. Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.