Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu trasează directive în partid: PSD trebuie să facă „mutări curajoase”
Grindeanu trasează directive în partid: PSD trebuie să facă „mutări curajoase”

Grindeanu trasează directive în partid: PSD trebuie să facă „mutări curajoase”

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a declarat sâmbătă, că PSD trebuie să facă „mutări curajoase” și o opoziție fără compromisuri.  

PSD trebuie să intre în dispozitiv de luptă, fără nici un fel de compromis, cu o opoziţie cât se poate de constructivă. Îi dau dreptate lui Eugen (Teodorovici, n.red.), noi trebuie să facem altfel de opoziţie, o opoziţie cât se poate de fermă, fără compromisuri, concisă, la subiect, şi nu trebuie să criticăm doar de dragul de a critica. Degeaba critici însă, dacă n-ai voci credibile.

Trebuie să ieşim din acea zodie nefastă de soluţii de compromis care au generat poate în ultimii ani situaţia în care ne aflăm acum. Trebuie să spunem şi să facem mutări curajoase”, a afirmat fostul premier al României în timpul discursului susţinut în plenul Conferinţei judeţene a PSD Tulcea. Sorin Grindeanu a insistat asupra necesităţii ca partidul să se adapteze.

”Dacă nu ştim să ne adaptăm la noile provocări, nu e nimic nou, lucrurile vor evolua şi va veni istoria peste noi. Cu toate riscurile, va trebui să facem anumite lucruri care să ne repună pe traiectoria potrivită. Avem o reprezentare în Parlament care ne poate duce, prin diverse alianţe punctuale, să dictăm jocul în România. Nu trebuie să dăm la oparte acest atu pe care-l are PSD. Nu e loc de compromis pentru că planul de trimitere (a PSD – n.r.) în afara Parlamentului a pornit prin acest abuz împotriva căruia trebuie să luptăm prin toate forţele, abuzul de a schimba legile electorale. Nu trebuie să permitem aşa ceva”, a mai spus Grindeanu.

Potrivit fostului premier, cel mai important lucru în perioada următoare nu este Congresul. ”Cel mai important este să acţionăm ca o armată şi să se opună la aceste abuzuri ale dreptei care au început în urmă cu câteva zile. Asta trebuie să fie ţinta noastră principală.

Că vom ajunge să ne şi alegem, poate ajungem să avem şi o altă echipă care să nu fie de compromis, foarte bine. Dar mai important este să ne batem pentru primarii noştri, să ne batem ca preşedinţii de consilii judeţene să rămână aleşi uninominal, ca alegerile să fie la termen, nu anticipate. Astea sunt principalele acţiuni politice. Nu ne putem opune la aceste lucruri decât uniţi şi fără vânzători”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Sursa: Agerpres