"Condoleanţe familiei poliţistului francez ucis aseară în atacul de la Paris. Suntem solidari cu prietenii noştri francezi", este mesajul premierului pe pagina sa de Facebook. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat aseara, la Antena 3, după focurile de armă care au avut loc pe Champs-Élysées, că liderii europeni şi americani ar trebui să aibă o acţiune mult mai serioasă împotriva terorismului, în condiţiile în care interese politice de moment fac ca planurile de luptă serioasă împotriva terorismului să nu se concretizeze.

Un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi joi seară în cursul unui schimb de focuri pe celebrul bulevard parizian Champs-Élysées. Agresorul a fost împuşcat de forțele de ordine. 

"Cu puţin înainte de ora 21,00 (19,00 GMT), o maşină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei (…), un bărbat a coborât din maşină, a deschis focul cu o armă automată asupra maşinii de poliţie, a ucis un poliţist şi a încercat să fugă căutând să ia ca ţintă alţi poliţişti", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet. 

Poliţia franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul armat de pe Champs-Élysées, potrivit unui document obţinut de Reuters.

Trei dintre candidații pentru președinția Franței au anunțat că și-au anulat programul electoral de vineri, în urma atentatului de joi noaptea, din Paris.