Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu transmite condoleanțe familiei polițistului ucis la Paris
Grindeanu transmite condoleanțe familiei polițistului ucis la Paris

Grindeanu transmite condoleanțe familiei polițistului ucis la Paris

Șeful Executivului, Sorin Grindeanu, a transmis condoleanțe familiei polițistului francez ucis joi seara pe bulevardul Champs-Élysées din Paris.

"Condoleanţe familiei poliţistului francez ucis aseară în atacul de la Paris. Suntem solidari cu prietenii noştri francezi", este mesajul premierului pe pagina sa de Facebook. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat aseara, la Antena 3, după focurile de armă care au avut loc pe Champs-Élysées, că liderii europeni şi americani ar trebui să aibă o acţiune mult mai serioasă împotriva terorismului, în condiţiile în care interese politice de moment fac ca planurile de luptă serioasă împotriva terorismului să nu se concretizeze.

Un poliţist şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi joi seară în cursul unui schimb de focuri pe celebrul bulevard parizian Champs-Élysées. Agresorul a fost împuşcat de forțele de ordine. 

"Cu puţin înainte de ora 21,00 (19,00 GMT), o maşină s-a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei (…), un bărbat a coborât din maşină, a deschis focul cu o armă automată asupra maşinii de poliţie, a ucis un poliţist şi a încercat să fugă căutând să ia ca ţintă alţi poliţişti", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet. 

Poliţia franceză a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul armat de pe Champs-Élysées, potrivit unui document obţinut de Reuters.

Trei dintre candidații pentru președinția Franței au anunțat că și-au anulat programul electoral de vineri, în urma atentatului de joi noaptea, din Paris.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News