"Sorin Grindeanu este informat permanent despre starea românilor răniţi în atentatul terorist de la Londra. În această seară prim-ministrul a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul României în Marea Britanie, care l-a informat în legătură cu demersurile făcute de ambasadă pentru sprijinirea românilor afectaţi. Ne exprimăm solidaritatea cu poporul şi guvernul britanic şi condamnăm ferm orice act terorist", se arată într-un mesaj publicat miercuri seară pe pagina oficială de Facebook a Guvernului, conform Agerpres. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, anterior, că "din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite" în urma atacului de la Londra. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale.

 Patru persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, printre care doi români, în urma celor două incidente petrecute, miercuri după-amiază, în zona Palatului Parlamentului britanic. Printre decedaţi se află şi autorul atacului de la Palatul Westminster şi poliţistul pe care acesta l-a înjunghiat. Poliţia britanică tratează incidentul drept un atac terorist şi lasă să se înţeleagă că cele două incidente de securitate au avut un singur autor.