Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu, sabotat la Bruxelles cu graţierea
Grindeanu, sabotat la Bruxelles cu graţierea

Grindeanu, sabotat la Bruxelles cu graţierea

Europarlamentarul Cristian Preda i-a informat pe socialiştii europeni de "intenţiile criminale" ale Guvernului PSD legate de graţiere. Potrivit acestuia, opinia europarlamentarilor este că demersul cabinetului Grindeanu este "inacceptabil".

"I-am informat pe toţi colegii din Parlamentul European în privinţa intenţiilor criminale, aş spune, din punctul de vedere al eticii politice şi a existat şi o replică mincinoasa din partea şefei delegaţiei PSD, care a spus că nu este vorba despre niciun fel de politicieni corupti, preşedintele a incalcat Constitutia. Am discutat inclusiv cu mulţi socialişti, care sunt preocupaţi şi i-am întrebat cum de stau în acelaşi grup cu astfel de politicieni, că nu veţi vedea în Franţa sau în Germania socialişti care-şi dau legi, ca să scape de puşcărie şi evident că au răspuns ceea ce mă aşteptam, că e inacceptabil", a relatat Preda la RFI.

Ministerul Justiţiei lucrează la o nouă variantă a Ordonanţei de Urgenţă de graţierea unor pedepse, una dintre propunerile luate în calcul fiind ca pedepsele cu suspendare să fie eliminate din Ordonanţă şi proiectul să vizeze exclusiv graţierea condamnărilor cu executare, au relatat, pentru EVZ, surse guvernamentale. Află mai multe.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: