Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu a luat act de înlocuirea remanierea făcută de ALDE: „Bănuiesc că nu criticați faptul că avem două doamne în funcțiile de vicepremier”
Grindeanu a luat act de înlocuirea remanierea făcută de ALDE: „Bănuiesc că nu criticați faptul că avem două doamne în funcțiile de vicepremier”

Grindeanu a luat act de înlocuirea remanierea făcută de ALDE: „Bănuiesc că nu criticați faptul că avem două doamne în funcțiile de vicepremier”

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, astăzi, că în cursul zilei va trimite Administraţiei prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că l-a remaniat pe Daniel Constantin din funcția de vicepremier și de ministru al Mediului. Grindeanu a spus că va trimite aceste decizii la Cotroceni.

”Astăzi o să înaintez către Administrația Prezidențială propunerile făcute de către cei de la ALDE”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a explicat că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis, ci doar a luat act de decizia partenerilor de coaliție de la ALDE.

”Am venit la ședința Coaliției, unde am aflat decizia partenerilor de coaliție, am luat act de această decizie. Pe de o parte au luat decizia de a-i retrage sprijinul politic lui Daniel Constantin, ceea ce atrage după sine un lanț de decizii, prin înlocuirea ministrului pentru Relația cu Parlamentul (…) Bănuiesc că nu criticați faptul că avem două doamne în funcțiile de vicepremier”, a mai spus Grindeanu.

Întrebat dacă se va întâlni cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre evaluarea Ministerului Public şi DNA, Grindeanu a precizat că “mă aştept să am această evaluare, ceea ce este normal. Mă aştept să iau act de ea, înainte de a fi făcută publică.”

În legătură cu partida de pescuit la care a fost cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul a subliniat că “nu am mai pescuit până acum. Ca începător, am stat foarte bine. (…) Eu îl pot învăţa să schieze pe domnul Dragnea.”

Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier, în locul lui Daniel Constantin.

În funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.