Premierul desemnat al României, Sorin Grindeanu, a încălcat marţi Legea nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, cunoscută ca Legea antifumat.

Legea interzice fumatul în spaţiile publice închise, inclusiv în instituţiile publice, Sorin Grindeanu se află în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, de la nivelul P1 al parlamentului.

Nerespectarea prevederilor legii de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 de lei la 500 de lei. Chiar marţi, Liviu Dragnea a anunţat că Legea nr. 15/2016 nu va fi modificată.

“Se adoptă o lege, apoi se promite schimbarea ei. După care se răzgândesc şi lasă legea aşa cum e, dar o încalcă în mod repetat. Aceasta este rețeta succesului la PSD, când vine vorba despre fumat! Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Deşi Liviu Dragnea a promis îndulcirea legii antifumat, acum, acelaşi Liviu Dragnea s-a răzgândit. Asta în timp ce premierul desemnat, Sorin Grindeanu, fumează liber chiar în biroul preşedintelui PSD. Imaginile au fost suprinse de Realitatea Tv”, au notat jurnaliştii pe site-ului realitatea.net.