Grigore Vieru, în stare critică

Grigore Vieru, în stare critică

Poetul Grigore Vieru a fost internat la Secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău, fiind conectat la aparatele de respiraţie artificială, în urma unui accident rutier care a avut loc în noaptea de joi spre vineri.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat aseară că poetul urmează să fie transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti cu un echipaj SMURD. „Medicii depun toate eforturile, dar situaţia poetului este foarte gravă“, a declarat Neo Grigore Ciobanu, director general al Spitalului de Urgenţă din Chişinău.

Potrivit medicilor, în urma accidentului de circulaţie în care a fost implicat, Vieru a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral închis, contuzie cerebrală, traumatism toracic închis, contuzia cordului şi a plămânilor şi contuzia organelor abdominale. Automobilul în care se afla poetul s-a izbit violent, în noaptea de joi spre vineri, în zona comunei Dănceni, de un scuar cu flori aflat într-o intersecţie pe traseul spre Chişinău.

Ne puteți urmări și pe Google News