Grigore Vieru, decorat post-mortem

Grigore Vieru, decorat post-mortem

Preşedintele Traian Băsescu a emis, astăzi, un decret prin care îi conferea poetului Grigore Vieru, post-mortem, Odinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce.

"Preşedintele României l-a decorat post-mortem pe Grigore Vieru "în semn de recunoştinţă şi înaltă apreciere pentru dragostea şi talentul cu care a militat, de-a lungul întregii sale vieţi, prin puterea cuvântului, pentru convieţuirea oamenilor în pace şi înţelegere, rămânând în sufletul tuturor românilor ca un simbol al legăturilor dintre fraţii de aceeaşi limbă"", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Grigore Vieru a încetat din viaţă duminică, la spitalul de Urgenţă din Chişinău, unde se afla internat în urma unui accident rutier grav, în care a fost implicat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie. Poetul se întorcea de la o manifestare dedicată memoriei lui Mihai Eminescu.

Manifestări in-memoriam la Piteşti

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste o sută de persoane au participat, în această seară, la Piteşti, la o manifestare organizată în memoria poetului Grigore Vieru.

"Este un mare poet al României, legat de Piteştiul nostru prin faptul că nora dânsului este de la noi din oraş. A plecat un mare român, iar noi ne-am adunat în acest moment trist la monumentul altor doi luptători pentru România, soţii Teodorovici. Sunt eroii noştri, care trebuie cinstiţi cum se cuvine, iar credinţa mea este că ei sunt intraţi definitiv în conştiinţa românească", a declarat Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti.

Poetul Grigore Vieru va fi înmormântat mâine la Cimitirul Armenesc din Chişinău.