Nu a fost loc de o surpriză uriașă, ieri, la Lyon, acolo unde, pe „Stade des Lumieres”, Franța, gazda Campionatului European, a înfruntat Irlanda, în faza „optimilor”.

„Verzii” au început cum nici nu visau

Dar nici ușor nu le-a fost „cocoșilor” lui Didier Deschamps, care au început meciul de la 0-1. „Alb-verzii” i-au luat cu fulgi cu tot pe francezi și în minutul 2, Paul Pogba a intrat neglijent la Shane Long, în interiorul careului.

Arbitrul Nicola Rizzoli n-a stat pe gânduri și a arătat punctul cu var. Robbie Brady a executat impecabil și a declanșat isteria în rândul fanilor irlandezi, cei mai simpatici suporteri prezenți în Hexagon. De aici a început un previzibil asediu la poarta lui Darren Randolph. Gazdele au centrat, au șutat, au obținut cornere, lovituri libere, dar mingea s-a încăpățânat să nu interacționeze cu ținta irlandeză.

Griezmann, salvatorul Franței

„Verzii” au rezista în prima repriză și au plecat la vestiare cu o mare gură de oxigen. Irlanda a lăsat impresia că ar putea produce o minune, și la începutul actului al doilea, dar în minutul 58, Antoine Griezmann, vârful lui Altletico Madrid a egalat cu o lovitură de cap, și le-a adus francezilor pulsul la valori normale. Și pentru a simplifica și mai mult lucrurile, tot Griezmann a mai înscris o dată, în minutul 61, și și-a trecut în cont „o dublă”.

În doar trei minute, speranțele irlandezilor la o calificare în „sferturi” au început să se risipească și s-au făcut țăndări în minutul 66, după ce Shane Duffy l-a faultat pe Griezmann și a văzut cartonașul roșu.

  Pentru Irlanda, egalarea a devenit imposibilă, din acel moment, și așa s-a dovedit a fi și la final. Franța merge în „sferturi” și va întâlni câștigătoarea partidei dintre Anglia și Islanda.