Evenimentul Zilei > Social > GREVĂ la Ministerul Tineretului. Peste 4000 de oameni sunt NEMULȚUMIȚI din cauza SALARIILOR
GREVĂ la Ministerul Tineretului. Peste 4000 de oameni sunt NEMULȚUMIȚI din cauza SALARIILOR

GREVĂ la Ministerul Tineretului. Peste 4000 de oameni sunt NEMULȚUMIȚI din cauza SALARIILOR

Aproximativ 4.000 de angajați ai Ministerului Tineretului se află, joi, în grevă japoneză din cauza salariilor mici și a inechităților între aceleași categorii de personal. Angajații mai spun că, săptămâna viitoare, vor organiza pichetări și strângeri de semnături pentru grevă generală.

„Personalul din unitățile subordonate Ministerului Tineretului și Sportului, din toată țară, se va afla în grevă japoneză în data de 19.07.2018, urmând ca, de săptămâna viitoare să aibă loc acțiuni de pichetări și strângerea de semnături pentru greva generală. În repetate rânduri, Sindicatul Național Sport și Tineret a adus la cunoștință conducerii ministerului că problemele de natură salarială sunt grave și că trebuie găsite soluții în vederea înlăturării discriminărilor, nemaifiind acceptate amânări și tergiversări”, au precizat, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Sindicatului Național Sport și Tineret, scrie Mediafax.

Potrivit acestora, aproximativ 4.000 de angajați se află în grevă japoneză.

Aceștia mai precizează că norme din Legea 153/2017 în ceea ce privește salarizarea personalului din Sport și Tineret au determinat menținerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România.

„Astfel, reîncadrarea personalului și comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net (1.100 lei net în cazul salariaților din federațiile sportive naționale) nediferențiat pe funcții, grade, trepte, gradații, a dus la apariția unor inechități între aceleași categorii de personal. Indiferență și lipsă de respect față de proprii angajați, dar și modul incorect și ilegal de relaționare cu organizația sindicală au alimentat nemulțumirile existente și ne obligă să recurgem la toate formele de protest și anunțăm demararea programului de proteste cu grevă japoneză în toate instituțiile din Sport și Tineret, pentru data de 19.07.2018. Angajații vor purta banderole albe pe braț în semn de protest față de situația salarizării din domeniile de activitate și nesoluționarea revendicărilor”, mai spune sursa citată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.