Evenimentul Zilei > Economie > Grevă la Lufthansa. Zboruri afectate, miercuri
Grevă la Lufthansa. Zboruri afectate, miercuri

Grevă la Lufthansa. Zboruri afectate, miercuri

O primă mişcare de grevă a fost anunţată deja pentru marţi. Greva va afecta zboruri scurte şi medii spre Germania. Sindicatul german a piloţilor Cockpit, în conflict deschis cu direcţia grupului aerian Lufthansa de un an, a anunţat luni seară o nouă mişcare de grevă pentru miercuri , după cea lansată marţi pentru cursele lungi.

Operatorul aerian german Lufthansa a anulat 750 de curse programate pentru miercuri, aproximativ jumătate din total, din cauza unei greve anunţate de piloţi, disputa legată de beneficiile pentru pensionarea anticipată şi planurile de suplimentare a curselor low-cost urmând să afecteze 80.000 de pasageri, scrie Lepoint.fr

În total, 84 de zboruri din 1500 vor fi anulate marţi, a indicat Lufthansa într+un cominicat. Zborurile anulate sunt cele care pleaca, sau au destinaţia la Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf. Sindicatul german al piloţilor, care denunţă pe site-ul propriu absenţa voinţei Lufthansei de a qajunge la un acord, va face apel la toţi membrii săi pentru a face grevă miercuri între orele 00:01-23:59

Potrivit Cockpit, mişcarea, ce vizează în special zborurile filialei low cost  Germanwings, care vor vor încerca să înlocuiască zborurile sub brand propriu vor afecta zborurile scurte şi medii de pe teritoriul Germaniei.

Cockpit şi Lufthansa sunt în conflict, printre altele, şi din cauza condiţiilor de pensionare a piloţilor. Pe fondul negocierilor strânse, sindicatul a făcut apel  la grevă în mai multe rânduri, în special în perioada iernii 2014-2015.

Într-un comunicat transmis luni, sindicatul a explicat că a făcut concesii important, însă nu a fost atins încă un compromis la care să adere ambele părţi.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: