Evenimentul Zilei > Actualitate > Gafă de proporții. Greta Thunberg și „complotul” împotriva Indiei
Gafă de proporții. Greta Thunberg și „complotul” împotriva Indiei

Gafă de proporții. Greta Thunberg și „complotul” împotriva Indiei

Greta Thunberg complot India. O anchetă a poliției din New Delphi a declanșat un eveniment la nivel mondial.

Greta Thunberg complot India

Greta Thunberg declanșează o investigația penală în India după un dezastru pe Twitter. Activista de mediu Greta Thunberg a declanșat o investigație a poliției criminale în India, după ce a publicat din greșeală pe Twitter – și a șters rapid – un Message Box sau „Mesaje de promovat” referitoare la revolta violentă în curs de desfășurare a fermierilor, conform publicației NY Post.

Potrivit conținutului, autorul (sau autorii) i-au oferit o serie de sfaturi cu privire la ce să posteze și îi cereau lui Greta Thunberg, în vârstă de 18 ani, să reposteze și să eticheteze vedete – inclusiv starul pop Rihanna.

Materialul campaniei și șablonul social media au fost create de Canada’s Poetic Justice Foundation, care pretinde a fi un grup care creează „evenimente pentru a provoca și perturba inechitățile și prejudecățile sistemice”, a explicat cotidianul indian Times Now.

Site-ul web al grupului confirmă că este „cel mai activ implicat în #FarmersProtest”. Grupul a împărtășit apoi pe Facebook o serie de capturi de ecran ale postărilor ale unor vedete implicate în același mecanism de promovare.

După ștergerea „setului de instrumente” original, Greta Thunberg a împărtășit apoi o versiune mai nouă, împreună cu mesajul „Ne solidarizăm cu #FarmersProtest din India”.

Zeci de mii de fermieri s-au adunat la marginea capitalei Indiei pentru a protesta împotriva noilor legi agricole, despre care se spune că le elimină veniturile și îi lasă la mila corporațiilor. Pe 26 ianuarie, Ziua Republicii Indiei, fermierii au avut o ciocnire violentă în care sute de ofițeri de poliție au fost răniți și un protestatar a murit. De asemenea, mai mulți fermieri au fost răniți.

Greta Thunberg complot India

Într-o reacție oficială (destul de rară în asemenea situații), ministerul de externe al Indiei a acuzat „persoane străine” și vedete de „senzaționalism” și „încercare de a-și impune agenda”, în timp ce poliția Deli a confirmat joi că a fost deschist un dosar penal împotriva creatorilor „documentului Toolkit” împărtășit de Greta Thunberg.

„Apelul a fost de a purta un război economic, social, cultural și regional împotriva Indiei”, a declarat poliția. A fost depus un Prim Raport de Informare (FIR) – o anchetă formală preliminară – la o echipă specializată în criminalitate cibernetică care conduce ancheta, potrivit NDTV. Numeroase ziare și posturi TV indiene au raportat inițial că un FIR a fost depus și împotriva Gretei Thunberg. Cu toate acestea, comisarul special pentru poliție din Delhi, Praveer Ranjan, a clarificat ulterior că nimeni nu a fost identificat și că ancheta îi privea pe cei din spatele trusei de instrumente, a declarat agenția de știri indiană ANI. -NY Post

Ancheta oficială se concentrează pe „răspândirea dezamăgirii” împotriva guvernului indian, promovând ura și conspirația criminală. Potrivit VK Singh, un oficial guvernamental, tweet-ul șters al lui Thunberg „a dezvăluit adevăratele planuri ale unei conspirații la nivel internațional împotriva Indiei”.

„Instrucțiunile au fost expuse în mod clar cu privire la„ cum ”,„ când ”și„ ce ”, a scris Singh, care a adăugat: „Conspirațiile la această scară sunt adesea expuse și, în cele din urmă, a fost nevoie de tweetul grăbit al lui Greta, care împreună cu alte vedetele care au devenit brusc sensibilite față de problemele fermierilor”.