Evenimentul Zilei > Politica > Greșelile PSD schimbă complet jocul politic. Cine ia totul în cazul anticipatelor
Greșelile PSD schimbă complet jocul politic. Cine ia totul în cazul anticipatelor

Greșelile PSD schimbă complet jocul politic. Cine ia totul în cazul anticipatelor

Jurnalistul Dan Andronic a analizat, la Antena 3, situația de pe scena politică românească. Dan Andronic este de părere că moțiunea de cenzură are șanse de a trece, iar cele 7 voturi lipsă ar putea veni chiar de la liberali.

Dan Andronic mai este de părere că trebuie organizate urgent alegeri anticipate, alegeri care vor fi câștigate de PNL ca urmare a faptului că PSD se află într-o situație delicată.

„O sa fie cădere de Guvern. Cel mai probabil moțiunea va trece. Cam acestea este scenariul pe care putem lucra. O moțiune de cenzura e primul pas spre anticipate dar și poș ca Orban sa conducă Guvernul așa cum anunța Iohannis.

Această disciplină nu se poate obține decât ținând firele foarte strâns. Orban va fi premier interimar. Voturile care mai lipsesc pot veni chiar de la liberali. Avantajul moțiunii este ca nu va exista alegerea în două tururi.

Dacă ar fi sa judecăm ca un consultant, ideea alegerilor într-un singur ar avantaja PNL deoarece partidele din stânga s-ar coagula iar USR ar pierde din entuziasm.

Acesta este planul. Lucrurile ușor se așează. E o dinamică electorală în care avem Guvern condus de PNL. Iohannis va intra de partea liberalilor, însă depinde și de cine va fi candidatul PNL.

Dacă moțiunea nu trece, se ajunge la demisie. Trebuie organizate urgent anticipate. Partea asta cu entuziasmul nu tine mult. USR nu are cu ce se alimenteze acest entuziasm.

PSD trebuie să se regăsească, are nevoie de un psiholog. Trebuie rezolvată problema liderilor. PSD nu e genul de balaur care poate fi stăpânit de mai mulți oameni. Are nevoie de un jupân. Deciziile proaste i-au dus la ultima resursă umană iar ceea ce vedem acum nu cred că poate reprezenta o soluție. Alegerile anticipate au un singur câștigător: PNL”, susține Dan Andronic.