Greșeala făcută de toți românii. Nu este indicat să faceți asta! Riscul este enorm

Mihaela Bilic, despre avantajele postului intermitent. Sursa Foto: Arhiva EVZ

O mulțime de alimente sunt păstrate la frigider, dar locul lor nu este acolo. Află care sunt produsele care nu se țin niciodată la frigider...

Oamenii sunt din ce în ce mai ocupați la muncă, la scoală, iar timpul pe care aceștia îl acordă depozitării alimentelor este limitat. Frigiderul ajută alimentele să se păstreze mai mult, băuturile să rămână reci, iar fructele și legumele să nu mucegăiască, dar acesta nu este locul perfect pentru orice produs. O serie de alimente nu se bagă niciodată la frigider pentru că se strică sau își pierd din gustul inițial. A venit momentul să descoperi ce alimente băgai greșit în aparatul tău frigorific.

Ce alimente nu se țin niciodată în frigider?

  • Nuci
  • Miere
  • Ulei de măsline
  • Pâine
  • Cafea
  • Sosuri pentru salate
  • Sosuri iuți
  • Siropuri
  • Fructele uscate
  • Ciocolata
  • Produse de patiserie
  • Untul de arahide
  • Murături
  • Condimente uscate
  • Ketchu-up
  • Gem
  • Unt
  • Ouă
  • Busuioc
  • Șampanie

Acestea își strică textura sau își pierd aroma foarte tare dacă stau mult timp la rece. Locul lor este într-o încăpere cu temperatura medie, de preferat să le depozitezi în câteva rafturi din cămara ta sau în unele dulapuri din bucătărie. De exemplu, daca păstrezi cartofii la frigider, temperatura destul de rece transformă amidonul în zaharuri, iar nucile ar trebui păstrate în congelator, și nu în frigider, nu tăiați niciodată nucile reci, pentru că vor deveni mai bogate în grăsime și mai moi. Un alt aliment pe care mulți îl mănâncă este ciocolata, daca aceasta este păstrată la frigider se întărește și își pierde foarte mult din gust.

Un alt aspect important este ca aceste produse să fie ferite de soare.

Încearcă să schimbi locul alimentelor de mai sus câteva zile și o să te bucuri de cele mai puternice arome.