Greii UE în pericol! Se naște o alianță teribilă în vecinătatea României

Greii UE în pericol! Se naște o alianță teribilă în vecinătatea României

O adevărată lecție de patriotism a oferit premierul Ungariei, Viktor Orban, într-o perioada în care Uniunea Europeană înceracă să își impună vocea, cu bune și rele, în Europa Centrală și de Est.

O adevărată lecție de patriotism a oferit premierul Ungariei, Viktor Orban, într-o perioada în care Uniunea Europeană înceracă să își impună vocea, cu bune și rele, în Europa Centrală și de Est.

Declarațiile au fost făcute de premierul ungar Viktor Orban la congresul Fidesz (partid aflat la guvernare care a câștigat toate alegerile parlamentare începând cu 2010) în cadrul căruia Orban a fost reconfirmat la șefia formațiunii politice.

Mesajul a fost axat pe credință, patriotism și libertate la care, spune Orban, nici un stat nu ar trebui să renunțe. Mai mult el a avertizat că „Vestul" ar trebui să înceteze atacul asupra țărilor ex-comuniste și să lase guvernanții acestor state să construiască societatea „în funcție de credințele lor".

El a mai subliniat că Ungaria nu se mai află singură în lupta pentru independența, vorbind despre formarea unui bloc puternic format din state precum România, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Austria, dar și Italia.

„Suntem membri ai Uniunii și vom rămâne membri. Această este țară noastră, casă noastră și viață noastră și nimeni altcineva decât ungurii nu pot decide cu privire la asta... Suntem țările care nu doresc să fie conduse de un imperiu condus de la Bruxelles; nu vrem să devenim țări imigrante cu populații mixte; vrem să rămânem națiuni europene mândre, izvorâte și dezvoltate din cultură creștină", a mai afirmat Orban.

Potrivit premierului ungar, „Vestul” trebuie să înțeleagă că restul statelor au dreptul să își organizeze viață și societatea în funcție de credințele lor, și nu doar să finanțeze „puzderia de organizații de tip Soros" finanțate din bani europeni. De altfel, Orban le-a solicitat acestor organizații să părăsească Europa Centrală, argumentând că bugetul Uniunii Europene nu a fost conceput pentru a finanța aceste grupări, mass-media, imigranții, ori chiar diverse ONG-uri ale unor activiști folosite pentru organizarea de proteste împotriva puterilor statului, neagreate poate de Bruxelles.

De amintit în acest sens este și campania anti-Soros care s-a dus în Ungaria și în cadrul căreia țară a fost împânzită cu afișe cu diverse mesaje anti, la adresa miliardarului ungur George Soros.

Conchizand, premierul ungar a afirmat că Vestul trebuie să înceteze acțiunile îndreptate împotriva guvernelor din Europa Centrală și să realizeze că nu pot aduce la putere partidele politice care le sunt lor favorabile, cu ajutorul activiștilor:

„Vestul trebuie să accepte că avem dreptul să ne organizăm viață în conformitate cu legile libertății creștine, și trebuie să înceteze cu atacurile deschise lansate la adresa statelor noastre și guvernelor noastre. Nu mai suntem dispuși să finanțăm din bani europeni puzderia de organizații de tip Soros, care se dau drept organizații neguvernamentale și care arată ostilitate față de noi. Chiar dacă jumătățile vestice și estice ale Uniunii urmează clar cai diferite și respectă valori diferite, moduri de conviețuire pot fi formate chiar și în astfel de circumstanțe. (...)

Bugetul UE nu este conceput pentru a finanța grupările, mass-media și imigranții care servesc scopurile acestora, și nici să pregătească organizatori de proteste și activiști. (...) Aceștia se fac responsabili atât de instabilitatea politică internă din Macedonia, cât și de problemele de guvernare din România. Stânga internațională, rețelele liberale de la Washington și de la Bruxelles, încorporate în politică internațională, reprezintă cel mai mare pericol asupra vieții liniștite a Europei Centrale, trebuie să ne confruntăm cu trucuri politice și zeci de rețele de fake news”, a ținut să sublinieze Viktor Orban..

În final, acesta și-a exprimat convingerea că următorul deceniu va fi al Europei Centrale, care va reuși să își păstreze valorile și libertatea creștină, sintetizând în acest sens deciziile luate în Ungaria, care au stârnit nemulțumirea liderilor europeni: „A fost creat un stat creștin-democrat, la care s-a ajuns prin intermediul a două schimbări de regim. În loc de cetățeni ai lumii, patrioți, în loc de internaționalism, patriotism, în loc de căsătorie între persoane de același sex, căsătorie și familie, în loc de liberalizarea drogurilor, protejarea copiilor noștri, în loc de migrație, protecția frontierelor, în loc de imigranți, copii maghiari, în loc de un talmeș-balmeș multicultural, o cultură creștină, în loc de violență și teroare, ordine, în loc de trădare națională de tipul celei care a avut loc la 5 decembrie 2004, unitate națională”, a conchis Orban, potrivit luju.ro.

 

Ne puteți urmări și pe Google News