Reprezentantul social-democraţilor a lansat anunţul referitor la Marcel Vela şi Monia Anisie într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

„S-a luat decizia votării a încă două moţiuni simple, împotriva ministrului de Interne şi ministrului Educaţiei, ele sunt în faza de redactare şi săptămâna viitoare vor fi introduse în Parlament.

Probabil că vor fi introduse moţiuni cu text similar în ambele camere ale Parlamentului, pentru a da greutate, pentru ca oamenii să înţeleagă că, atâta timp cât un Parlament întreg le votează plecarea acasă, chiar ar trebui să plece acasă.

Moţiunile simple au rolul de a-i atenţiona pe guvernanţi că nu îşi fac treaba aşa cum trebuie şi sperăm că aceste moţiuni, cum a fost şi cea de ieri de la Agricultură, să le tragă un semnal de alarmă şi să îşi corecteze acţiunile, astfel încât lucrurile să se întâmple conform dorinţei românilor şi conform a ceea ce au promis dumnealor când au preluat guvernare.

Cele 28 de legi ale programului reprezintă aproximativ 8% din PIB. Probabil că începând de săptămâna viitoare vom aduce legi în Parlament care să cuprindă aceste măsuri, pentru că, din nefericire, constatăm că Guvernul Orban nu reuşeşte să deblocheze absolut nimic din sectorul economic.

Totul este pus la timpul viitor, vom face, vom drege. România are nevoie de măsuri acum şi suntem în măsură să aducem aceste măsuri în faţa Parlamentului”, a declarat Romaşcanu.