Evenimentul Zilei > Politica > Greii Europei, mesaj pentru Ludovic Orban. „Fiți sigur că Germania…”
Greii Europei, mesaj pentru Ludovic Orban. „Fiți sigur că Germania…”

Greii Europei, mesaj pentru Ludovic Orban. „Fiți sigur că Germania…”

Ludovic Orban a fost felicitat de cancelarul german Angela Merkel și de președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, pentru preluarea postului de premier

Cancelarul german Angela Merkel a reacționat la scurt timp după ce Ludovic Orban a fost investit că premier al României, anunță b1.ro.

Ea i-a transmis felicitări pentru preluarea mandatului de prim-ministru , precizând că cele două țări au o relație bazată pe încredere și au o relație de colaborare strânsă în cadrul NATO și Uniunii Europene.

Angela Merkel i-a dorit lui Ludovic Orban succes în atingerea obiectivelor propuse de noul guvern, precizând că este foarte important apărarea statului de drept și a democrației.

„Fiți sigur că Germania este un partener de încredere în Uniunea Europeană”, a afirmat cancelaruul german.

Angela Merkel a mai spus că așteaptă să se întâlnească cât mai repede cu Ludovic Orban.

Și președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, l-a felicitat pe Ludovic Orban, a comunicat marți, purtătoarea de cuvânt a Executivului comunitar,Mina Andreeva, potrivit Agerpres.

„Sunt convins că spiritul de la Sibiu şi dorinţa dumneavoastră pentru o Europă mai puternică acasă şi peste hotare vor continuă să inspire acţiunile viitoare”, a fost mesajul transmis de Junker.